ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ

συμβουλές για υποψίφιους αγοραστές ακινήτων

Στην περίοδο που διανύουμε, ο υποψήφιος αγοραστής ακινήτου, έχει το πάνω χέρι. Οι πωλητές είναι πρόθυμοι να παζαρέψουν την τιμή ή ακόμη και να κάνουν δώρο μια αποθήκη ή ένα πάρκινγκ. Οι τράπεζες ξανάρχισαν να δίνουν δάνεια ενώ ακόμη και η εφορία, δίνει εκπτώσεις φόρου για να ενισχύσει τη ζήτηση. Ο υποψήφιος αγοραστής επομένως, μπορεί να βγει ωφελημένος. Μάλιστα, αν πληροί τις 10 προϋποθέσεις που αναφέρονται στη συνέχεια, έχει και πολλές πιθανότητες να βγει κερδισμένος.

1. Ο καλός αγοραστής δεν βιάζεται. Ο χρόνος αυτή την περίοδο κυλάει υπέρ του αγοραστή καθώς ο πωλητής είναι αυτός που βιάζεται. Το ρητό, όποιος βιάζεται σκοντάφτει, στη συγκεκριμένη περίπτωση μεταφράζεται διαφορετικά. Όποιος βιάζεται, χάνει λεφτά.

2. Ξέρει να παζαρεύει. Υπάρχουν περιθώρια για παζάρι. Ο καλός αγοραστής δεν συναινεί στην πρώτη τιμή που θα ακούσει. Αν μη τι άλλο, απαιτεί από τον πωλητή να του δώσει μια θέση πάρκινγκ ή μια αποθήκη ή τουλάχιστον να πληρώσει για τις συνδέσεις στα δίκτυα κοινής ωφέλειας (σ.σ μην τα υποτιμάτε, το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τις 2-3 χιλιάδες ευρώ)

3. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ΜΕΣΙΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΚΙΝΗΤΟ.Η ΜΕΣΙΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!!

4. Δεν «κυνηγάει» τον πωλητή. Πάνε οι παλιές καλές εποχές που οι υποψήφιοι αγοραστές σχημάτιζαν ουρές έξω από τα γραφεία των κατασκευαστών. Τώρα, οι πωλητές κυνηγούν τους αγοραστές με το τουφέκι. Η αντιπροσφορά για την αγορά ενός ακινήτου, ενδείκνυται μόνο όταν πρόκειται για εξαιρετική περίπτωση.

5. Έχει ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ. Κακά τα ψέματα, ένα καλό εκκαθαριστικό βοηθάει τον υποψήφιο αγοραστή. Οι διαδικασίες στην τράπεζα κυλούν ταχύτερα και ευκολότερα.

6. Δεν εκλαμβάνει ως δεδομένες τις τιμές που αναγράφονται στις αγγελίες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι τιμές των αγγελιών, είναι τουλάχιστον 10% υψηλότερες από αυτές στις οποίες γίνονται τελικώς οι συναλλαγές. Οι τιμές των αγγελιών, μόνο ως ενδεικτικές μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

7. Έχει μετρητά στην άκρη τα οποία αντιστοιχούν περίπου στο 50% της αξίας του ακινήτου. Δάνεια που υπερβαίνουν το 75% της αξίας του ακινήτου, χορηγούνται με δυσκολία και ας υπάρχει η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Όποιος έχει τα μισά λεφτά «ζεστά» και καλύτερα διαπραγματεύεται με τον πωλητή, και τα βγάζει πέρα με την τράπεζα.

8. Έχει σταθερή δουλειά. Σε περιόδους κρίσης, το σταθερό εισόδημα (σ.σ από ακίνητα, από μεγάλη εταιρεία κλπ) λειτουργεί υπέρ του αγοραστή.

9. Ψάχνει για μεγάλο σπίτι, μεζονέτα ή μονοκατοικία. Όλοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν ένα τριάρι, κυρίως μεταχειρισμένο. Όποιος ψάχνει για μεγάλο σπίτι, έχει να αντιμετωπίσει μικρότερο ανταγωνισμό κάτι το οποίο σαφώς λειτουργεί υπέρ του.

10. Υπολογίζει την απόδοση του ακινήτου πριν αγοράσει. Ο καλός αγοραστής ξέρει ότι πριν βάλει την υπογραφή του, πρέπει να μάθει πόσο νοικιάζεται το σπίτι που ετοιμάζεται να αγοράσει προκειμένου να μπορεί να υπολογίσει την τελική απόδοση. Αν υπερβαίνει το 3%, τότε μπορεί να προχωρήσει στην -αγορά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *